top of page

Business Name

  • Facebook
  • Instagram

MELD DEG PÅ UNIONSRITTET INNEN 1.JULI

10% Off online booking!

EN GOD GULROT

Oppdatert: 21. mar.

Nytt år betyr ofte nye muligheter, og når klokken er blitt februar er det bare å trå til.


Unionsrittet på Unionsleden er intet annet enn gode opplevelser i fantastisk natur.

Slusene i Ørje er tettstedets overlegent mest interessante attraksjon.

Om et sykkelritt i juli 2023 kan bidra til et bedre hjerte og velfungerende lunger i en kropp som har gjenoppdaget bortgjemte muskelgrupper? Ja, hvorfor ikke. Og begynner man nå, lenge før sommeren begynner å produsere duskregn og fryktinngytende innsekter, så er kanskje formen der den skal være når tiden er inne for å nyte Unionsledens enormt mange kvaliteter.


-Dette er magisk, sier erfarne sykkelvenner som har sett og opplevd veier og traseer i mange land. På gjengrodde stier litt syd for storhandelsmetropolen Töcksfors står tiden stille, innsjøen er som et speil av den vakre naturen. Langt der borte, en kirke og en attraksjon som forteller at der var svenskekongen Karl 12 og hvilte sine såre føtter og planla angrep på Norge. Karl 12 endte sine dager på Fredrikstens festning, skutt av en eller annen i 1718. Finske forskere har nylig konstatert at kulen som traff den krigerske regenten i skallen kom fra en norsk muskedunder, en bekreftelse på spennende teorier som har fått leve sine egne liv gjennom århundredene.


Den gamle prestegården i Edsleskog.

På Unionsleden skal sykkelrittet mellom Moss og Karlstad arrangeres. Vennskapsbyene. Aldri tidligere har det blitt arrangert et gravel- ritt på disse historiske veiene. Aldri tidligere vil så mange bli gitt anledning til å delta på en hemningsløs sykkelfest med start i Kongens Norge og med målgang i Konungens Sverige. Aldri tidligere vil så mange bli gitt anledning til å oppdage og dyrke kvaliteter i et landskap som er alt fra moderne industribyer til småsteder der innbyggerne nekter å gi slipp på rural livskvalitet og dyrker distansen til de moderne storbyenes urbane verdier.


Langs veien finnes det mennesker som dyrker fortidens tradisjoner og som holder liv i de mange slusene som har bidratt til at velstand og utvikling har nådd strøk der nyttårsforsetter ikke har vært nødvendige.

...og i Moss finnes det fortsatt eksempler på tidligere tider.

Unionsrittet bidrar til at bygdesamfunn ikke glemmes og får nye venner. Språkbarrierer er til for å overvinnes. Karl 12 snakket fransk. I to dager inviteres syklister fra hele Europa til å ta del i et ritt for de aller beste, den store gruppen av eventyrere og livsnytere. I to dager skal man kunne fråtse i Skandinavisk overskudd og filantropi. Det er ingen grunn til å vente for lenge med treningen.


Unionsleden ligger klar til å utforskes. Mange flere vil beskrive hele, eller deler av turen som sdagas dg«magisk».


45 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

SISTE NYTT

bottom of page