top of page

Business Name

  • Facebook
  • Instagram

MELD DEG PÅ UNIONSRITTET INNEN 1.JULI

10% Off online booking!

NYTT PÅ NYTT

Oppdatert: 21. mar.

Som det står skrevet et annet sted på vår nettside: Våren er i anmarsj, kanskje ikke rett rundt hjørnet, men den rykker nærmere med 40 kilometers distanse hver dag.Rune Holtze Jensen
Rune Holtze Jensen og Bedir Yiyit er to av mange som tråkket langt, lenge og veldig høyt den 18-19. februar.

Det er ingen tvil om at sykkelvenner i de fleste nærområder gleder seg.


Vinteren er tung for mange, det kan oppfattes som en selvvalgt straffeøvelse å ta plass på en spinningsykkel for å svi av svette, kalorier og produsere watt og kondisjon.


Morsa Sykkel har nettopp gjennomført et stunt som havnet i statskanalen og ved siden av NRK oppfattet også lokalavisen at en rekke syklister med morsatilknytning lovte å spinne seg gjennom et døgn. Ikke alle deltakerne klarte det, men de fleste produserte så mange høydemetre at velvillige sponsorer og bidragsytere har bidratt til tiltakets økonomi. Det takker vi for, samtidig som vi forbanner lår- og leggmuskulatur som ikke uten videre har forstått ideen av å samarbeide.


Festningsanlegget er kanskje Mysens fineste utfluktsmål.Høytorp fort er et festningsanlegg som igjen var en del av Fossum- strøkets festning. Fortet ligger like nordøst for Mysen i Indre Østfold kommune, Viken. Fortet var det største anlegget i fest- ningen, og det var sete for festnings- kommandoen. Det sto ferdig i 1915, og det var i kamp med tyske tropper i aprildagene 1940. Etter krigen var fortet bl.a. standkvarter for Transpor- tregimentet og Heimevernet. Det ble nedlagt som militært anlegg i 2001, og hele området er i dag overtatt av kommunen. Høytorp fort er av antikvaris- ke myndigheter betegnet som et nasjonalt festningsverk på linje med Akershus festning i Oslo og Fredrik- sten festning i Halden.

Vi konstaterer også at det vil være syklister som i sesongen 2023 kan komme til å imponere vesentlig flere enn seg selv og dem de sykler forbi. Samtidig som ettermiddagene blir lengre og morgenlyset åpenbarer seg tidligere og tidligere, merker vi oss at tiden frem til Unionsrittet, sykkelrittet for alle mellom Moss og Karlstad, rykker nærmere. Alt er ikke under kontroll i vinterferieuka, vi tror det meste skal være i vater før påskemorgen slukker sorgen.


Unionsrittet har hatt en totalrenovering av sitt fremste og viktigste digitale uttrykk: hjemmesiden. Og vi fortsetter anstrengelsene med å gjøre den ergonomisk optimal og kontinuerlig sørge for påfyll. Det er og skal være vår ambisjon å gi nettsidebrukerne våre digitale opplevelser i samme kategori som Unionsleden: Verdensklasse. Vi har dessuten endret betalingssystemene, noe som gjør det enklere for deltakerne. Vi takker dem som allerede har meldt seg på og merker oss at påmeldings frekvensen øker.


Representanter for Unionsrittet har også vært på Høytorp fort. Forsvarsverket med sentral og attraktiv plassering i Mysen-samfunnet ønsker et samarbeid med oss. Det er spennende. Vi gleder oss også å legge forholdene til rette for at rittet skal svinge innom den 1. juli. Vi har dessuten blitt orientert om et progressivt og nytenkende arbeid som vil kunne inkludere ungdom, sykkel og sykkelritt.

59 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

SISTE NYTT

bottom of page