top of page

Business Name

  • Facebook
  • Instagram

MELD DEG PÅ UNIONSRITTET INNEN 1.JULI

10% Off online booking!

EN AV DE BESTE

Oppdatert: 21. mar.

Jonas Orset er en av verdens fineste gravel-syklister. I oktober 2022 deltok han i det første verdensmesterskapet.

Lang vei ingen hindring: Jonas Orset

Det skulle bli og ble syklet fort i Italia da han møtte den øvrige eliten til edel

kappestrid. Og det ikke langt fra Venezia. Et høydepunkt i et sykkel-liv som ble formet da lett-

vekteren fra Langhus innså at fotballproffdrømmen neppe ville bli annet enn en drøm. For det er blitt en del pokaler og minnerike opplevelser for én som har tatt med seg sykkelen til et nivå de fleste aldri kommer i nærheten av.

Jonas satser også i 2023. Det blir mye USA og en del Europa.


Han er privilegert og takker nok regelmessig høyere makter for at han får sykle og drive med sykkel på heltid. Og han tar sikkert med seg de mange inntrykkene fra sykkelmetropoler i Belgia, Spania, Frankrike og Italia når han beveger seg med god fart inn i et nytt og ulendt Terreng mellom Moss og Karlstad.


Jonas, som siden flere år har samarbeidet med Morsa’s Bjørn Bergenheim, er tiltenkt en viktig rolle i både forberedelser og avvikling av det som burde bli Skandinavias vakreste eventyr. Det er ikke mange som sitter inne med tilsvarende kunnskap om sykkelritt enn han som arrangerer konkurranser annenhver uke.


Han har syklet 100 mil på én økt og søker stadig nye og ytterst ukurante utfordringer. Ved siden av livet på sykkelsetet arrangerer han sykkelskoler, er en ettertraktet foredragsholder og dyrker folke-helse og grønne verdier gjennom flere tiltak han er engasjert i; det er ikke så mange år siden han syklet til klimatoppmøtet i Polen.


54 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

SISTE NYTT

bottom of page