top of page

Business Name

  • Facebook
  • Instagram

MELD DEG PÅ UNIONSRITTET INNEN 1.JULI

10% Off online booking!

LANGTUR PÅ STEDET HVIL

Oppdatert: 21. mar.

Det er godt gjort å finne på, det er spenstig å planlegge og det er tøft å begynne oppstigningen. Vi tar bølgen for de som sto distansen helt ut.

Hva får en ivrig venn av sykkelsporten til å sette seg på sykkelen og forbli der i 24 timer? – Trua på en god sak, sier Bjørn Bergenheim.


Og spørsmålet man kanskje burde stille seg: Hva får en ivrig venn av sykkelsporten til å sette seg på spinningsykkelen og ta en kamp for virtuelle høydemetre og forbli der et snaut døgns tid? -Trua på en god sak, sier Bjørn Bergenheim.


Lørdag 18. februar tråkket han sammen med mange andre sykkelvenner og hadde planen klar. Det skulle bli en 24 timers tindebestigning. Riktignok innendørs, og det var Fokus Trening som åpnet dørene for sesongens tøffeste, men også mest digitale tindebestigning, den til Alpe d’Huez, et av de klassiske sykkelfjell i de franske alper. For med hjelp av moderne teknologi tok Bjørn en lang, tung og svettekrevende vei til topps på treningssenterets storskjerm.

- Jeg skal sykle distansen minst åtte ganger, sa han eplekjekt før korstoget mot toppen begynte. Originalen, den i Frankrike, er på 1050 høydemetre og har 21 svinger. Mange kjenner strekningen fra Tour de France. Innendørsversjonen, den i Tørkoppveien på Dilling, er identisk.

-Det finnes dem som har syklet begge og gjerne snakker om likheter.


Bjørn fyller opp lagrene før helgens store utflukt.

Bjørn Bergenheim er til daglig bidragsyter i Morsa Sykkel. Av mange aktiviteter tiltaket representerer er gleden av å jobbe sammen med en gruppe mennesker som fortjener en sjanse, den største. Bjørn er tett på gruppen og tar utfordringen med å sykle et døgn i strekk, for dem.

-I Morsa er vi tett på mennesker der mange har hatt utfordringer med rus. Det gjør godt å se at vår innsats basert på gode lavterskelprinsipper virker.


Alpe d'Huez er en knallhard og utfordrende stigning i virkeligheten. Den blir tøff i Tørkoppveien også.

Bjørn tråkket seg gjennom den eviglange natten i selskap med en overraskende stor mengde likesinnede. Og kontinuerlig ble det jublet over at toppen ble nådd.

-Folk ble med og mange bidrar med en skjerv for å sikre Morsa-modellens økonomi. Jeg er takknemlig og ydmyk, sier hovedpersonen selv.

Om å tilbringe deler av helgen på et sykkel som er vel forankret innendørs, syntes Bergenheim virket spennende. Da han gav seg ved soloppgang søndag, var det bare vondt. Krampa hadde tatt tindebestigeren til de grader.


Han har tidligere syklet 24 timer sammenhengende utendørs og kan loggføre en rekke andre kondisjonskrevende stunt. Felles for de fleste av dem er at det kommer en reaksjon.

-Noen skjer en time etter midnatt, da frykter jeg den totale utmattelse.


-Og når døgnet og den spenstige everestingen er historie?

-Da burde jeg innvilge meg en ukes restitusjonspause, sier Bjørn og legger til at skal trene spinning med glade pensjonister allerede onsdag…


Den tidligere forsvarsklippen i Moss Fotballklubb, Knut Ødegaard, har lang, veldig lang, fartstid som syklist. Han var blant de siste som gav seg.

51 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

SISTE NYTT

bottom of page