top of page

Business Name

  • Facebook
  • Instagram

MELD DEG PÅ UNIONSRITTET INNEN 1.JULI

10% Off online booking!

GODT FOR HJERTE OG SJEL

Oppdatert: 21. mar.

Tar man av fra grensetrafikk og kjøpesenter er man snart i en annen verden. Bokstavelig talt.


Frivillige: Christina Jonson og Leif Eriksson er to av mange som bidrar til at turistene stopper og bygda overlever. – Og vi klarte oss gjennom den verste pandemiperioden, sier Christina.


-Om det hjelper mot høyt blodtrykk og stress… Ja, kanskje, smiler Christina Jonson og Leif Eriksson. Sammen med andre frivillige driver de sommerkafeen i Västra Fågelvik, et sted like vakkert som navnet. Kafeen er ved siden av kirken bygdens sentrum, og det til glede for turister som har lært å lese kart.


-Joda, det kommer en del fra Tyskland og Nederland, samt en del nordmenn, sier Christina. Parkeringsplassen er ved vannet, sjøen heter Foxen og er en av de 49 innsjøene syklister langs Unionsleden vil oppleve på ferden mellom Moss og Karlstad.


-Sommerkafé?


- Et viktig samlingspunkt for bygdens befolkning, sier hun på vegne av de 400 som bor der. Sommerkafeen er hembygdsföreningens bidrag til aktivitet, på samme måte som Tvättstugaföreningen var, og er, et samlingspunkt for innbyggerne. Christina husker selv hvordan hun i barndommen ble med sin mor for å vaske tøy og omgås andre. Det skulle ikke, og skal ikke, mye til for å holde liv i bygda.


I Västra Fågelvik burde man ta en sving innom kirken, og det uavhengig av religiøst ståsted

Men det er nok kirken som må være Fågelviks største attraksjon. Beliggende 50 meter fra kafeen, på et nes der solen åpenbart alltid skinner. Innviet i 1859, og den ser atskillig større ut enn bygda den en gang skulle betjene.


-Vi jobber målbevisst med å holde liv i bygden, ingen i sommerkafeen tar ut lønn, sier Christina Jonson som avslører at det er intet å avsløre med vaffelrøra.


-Ingrediensene er vel kjøpt i Töcksfors, på kjøpesenteret, ler hun.

47 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

SISTE NYTT

bottom of page