top of page

Business Name

10% Off online booking!

DET NÆRMER SEG


Jonas Orset er proffsyklist og over gjennomsnittlig god på god treningsmetodikk

På tide å bytte ut snøskuffen med hagemøbler, stemorsblomster og trening. Her følger en god oppskrift for de neste tre måneder.

La oss tro at Unionsrittet er sesongens mål og at tiden til ritt-start går raskt. Og at formen er halvrusten etter halvhjertet spinning-sesong. Og at det kjennes i lår og lunger når vi tar trappa og ikke heisen.

-Ta en prat med deg selv, anbefaler Jonas Orset. Heltidssyklisten med proffstatus er, ved siden av å være Unionsrittet-ambassadør, en utmerket leverandør av gode råd basert på formell trenerutdannelse fra idrettshøyskolen.

-Det er en fordel dersom man har vedlikeholdt treningen gjennom vintersesongen, sier han og legger til at det neppe er all verdens grunn til panikk dersom så ikke har vært tilfelle.


-Ikke glem gleden og verdien av å sykle sammen med andre, sier Jonas Orset.

Selv om begrepet hvile er fremmedord for ham, anbefaler han nettopp dét dersom man underkaster seg en åtte, ti ukers trening mot formtopp i juni/ juli.

-Kjør gjerne lange intervaller uten at pulsen går i taket, bygg den aerobe basen, hold watt-verdiene under terskel, sier han. Oversatt til basal norsk; ta det pent i begynnelsen.

Jonas snakker gjerne om FTP, en forkortelse for Functional Threshold Power og kan defineres som optimal kraft i forhold til belastning over en time, og det uten utmattelse. -Er man usikker på FTP-verdiene kan man ved å sjekk wattproduksjonen i løpet av en 20 minutters treningsintervall og multiplisere dette med 0,95. Da får man et FTP-terskelpulsestimat.

-Snev av vitenskap og kostnadskrevende sykkelteknologi? -Absolutt, alternativet er å lytte til kroppen, dessverre er ikke alle like gode til det.

Jonas påpeker at optimal utvikling krever god variasjon i treningsregimet. Og har man ikke, eller er ikke overbegeistret for å registrere alt av verdier og aktivitet, er devisen å begynne pent, øke intensitet og mengde og glede seg til sommerens store mål.

-De fleste tåler å utfordre seg selv, sier han og minner om gleden ved å sykle med andre.

-Mye hokus pokus?

-Ikke i det hele tatt.

Jonas Orset er god venn av dokumenterbar progresjon. Under en modell for den som ønsker å ta et kvantesteg i retning veldig god form når sola står høyest på himmelen. '


109 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

SISTE NYTT

bottom of page