top of page

Business Name

10% Off online booking!

ETTER NYTTÅR...

Oppdatert: 21. mar. 2023


Unionsrittet passerer omtrent 50 innsjøer og vann før målgang Karlstad.

Det er mange av dem som forbanner året som gikk og garanterer nystart lenge før lukten av fyrverkeri er erstattet med hverdag og renteøkning.


FØLG RIKTIG SKILT: Unionsleden ved Mørk

Nyttårsforsettene er ikke alltid verdt all verden. Internasjonal forskning forteller da også at ambisjoner om et bedre og sunnere liv forsvinner fort. Det hevdes at i underkant av 50 prosent av den voksne befolkning viser en voldsom og overbevisende raushet når fremtidsgarantier avsynges nyttårsaften, kun åtte prosent kan juble over å ha klart å justere livsstilen i en bedre retning.


Om et sykkelritt i juli 2023 kan bidra til et bedre hjerte og velfungerende lunger i en kropp som har gjenoppdaget bortgjemte muskelgrupper? Ja, hvorfor ikke. Og begynner man nå, mens sommeren fortsatt produserer duskregn og fryktinngytende innsekter, så er kanskje formen der den skal være for å nyte Unionsledens enormt mange kvaliteter.


ØRJE: Grensesamfunnets største attraksjon

-Dette er magisk, sier sykkelvenner som har sett og opplevd veier og traseer i atskillige tidssoner. På gjengrodde stier litt syd for storhandelsmetropolen Töcksfors står tiden stille, innsjøen er som et speil av den vakre naturen. Langt der borte, en kirke og en attraksjon som forteller at der var svenskekongen Karl 12 og hvilte sine såre føtter og planla angrep på Norge. Karl 12 endte sine dager på Fredrikstens festning, skutt av en eller annen.


På Unionsleden skal sykkelrittet mellom Moss og Karlstad arrangeres. Vennskapsbyene. Aldri tidligere har det blitt arrangert et gravelritt på disse historiske veiene. Aldri tidligere vil så mange bli gitt anledning til å delta på en hemningsløs sykkelfest med start i Kongens Norge og med målgang i Konungens Sverige. Aldri tidligere vil så mange bli gitt anledning til å oppdage og dyrke kvaliteter i et landskap som er alt fra moderne industribyer til småsteder der innbyggerne nekter å gi slipp på livskvalitet og dyrker distansen til de moderne storbyenes industrier.


LANDSBYIDYLL: Holmedal der Karl 12 overnattet og samlet militær kraft.

Langs veien finnes det mennesker som dyrker fortidens tradisjoner og som holder liv i de mange slusene som har bidratt til at velstand og utvikling har nådd strøk der nyttårsforsetter ikke har vært nødvendige.


Unionsrittet bidrar til at bygdesamfunn ikke glemmes og får nye venner. Språkbarrierer er til for å overvinnes. Karl 12 snakket fransk. I to dager inviteres syklister fra hele Europa til å ta del i et ritt for de aller beste, den store gruppen av eventyrere og livsnytere. I to dager skal man kunne fråtse i Skandinavisk overskudd og filantropi. Det er ingen grunn til å vente til nyttår med trening og forsetter.


Un

PITTORESK: Livet i Lennartsfors

ionsleden ligger klar til å utforskes. Mange flere vil beskrive hele, eller deler av turen som «magisk».


Godt nyttår!
11 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

SISTE NYTT

bottom of page