top of page

Business Name

  • Facebook
  • Instagram

MELD DEG PÅ UNIONSRITTET INNEN 1.JULI

10% Off online booking!

-ET EVENTYRLIG EVENTYR

Oppdatert: 21. mar.

Øyvind Haug har gått, løpt og syklet over alt og legger ikke skjul på at han liker sykkelveien mellom Moss og Karlstad.Øyvind Haug sitter stille når han må, men ellers ikke.

Er det vei er det håp

Øyvind Haug har tøyd grenser og fortsetter gjerne med det.


-Det er vakkert, det er et eventyr, sier Haug og tenker tilbake på de to gangene han har syklet ruta mellom Moss og Karlstad. Én gang før Unionsleden ble Unionsleden og én gang de totalt 350 kilometerne mellom vennskapsbyene.


Øyvind Haug er en av dem som har et, bokstavelig talt, grenseløst forhold til idrett, idrettsprestasjoner og utfordringer knyttet til det å flytte grenser. Opprinnelig fra Lillehammer, men det er som innflyttet mossing han har gjort seg kjent et godt stykke forbi nabolaget. Noen nikker kanskje gjenkjennende da han løp en hel maraton rundt en parkert bil. Dette skjedde med riksdekkende tv til stede og det finnes dem som spøkefullt mener at Aker Brygge aldri blir det samme. Tilsvarende kan kanskje Øyvinds nærmeste hevde etter at han for et par år siden gjentok maratonøvelsen, og det innendørs. Selvfølgelig hadde han allerede løpt distansen rundt huset, nå ble det 4,2 mil fra stua gjennom kjøkkenet og en sving innom gangen. Det blir en del runder av slikt.

Øyvind er en av en eksklusiv gruppe syklister som har syklet rundt og rundt Larkollen i 24 timer.


Uten blygsel forteller han også å ha tatt toget til Asker for deretter å sørge for at ingen slo ham i en gåkonkurranse han hadde selv arrangerte.


-Det ble 12, 5 mil totalt, ler han og legger til at han har everestet flere steder, sist fra Gimleveien til kapellet på Jeløy. Det skal ha vært flere som hevet øyenbryn da han syklet opp og ned 155 ganger. Han har syklet den relativt bratte og melkesyreproduserende kneika fra Hølen til brua over E6 ikke mindre enn 55 ganger, og er en av dem som har syklet den moderne klassiker Larkollen Rundt 24 timer i strekk.


-Du er vilter nok til å kunne evereste på flatmark?


-Det har jeg allerede gjort, smiler han beskjedent og forteller om kjellerstue, digitale sykkelløsninger, overskudd og god tid.


-Men det var altså dette med Unionsleden?


-Jo, en fantastisk tur. Kona var med som støtteapparat og vi opplevde et eventyrlig landskap som innimellom var veldig øde. Det er områder før Ørje som synes noe kompliserte, ikke så mye på grunn av det er vanskelig å sykle, men skiltingen er, eller i alle fall var, litt vrien, og det er områder med trafikk og trengsel.

Øyvind Haug inviterte til gåkonkurranse, en beinhard dyst han selv vant.


Øyvind oppfatter traseen mellom Moss og Karlstad som alt annet enn kjedelig

og merker seg at det er mer enn 4000 høydemetre som skal unnagjøres.


-Ikke det at det i seg selv er dramatisk, men kombinert med variert landskap,

mange svinger og fantastiske naturopplevelser gjør veien østover til et aldri så

lite eventyr.


-Du skal være med?


-Ja, det er vel nesten sikkert det, ja.
Kunsten å everreste:

Mount Everest er verdens høyeste fjell, 8850 moh, mange syklister tar det som en utfordring å sykle like mange høydemetre uten å gjøre som sherpaen Tensing og Edmund Hillary på 1950-tallet. Jonas Orset har blant annet syklet opp og ned i tunnel på Vestlandet samt fra flyplassen til Gruve 3 på Svalbard. Øyvind Haug har gjort det på Jeløy og i stua.

107 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

SISTE NYTT

bottom of page