top of page

Business Name

10% Off online booking!

Aldri vært billigere

Den norske krona er ikke mye verdt for tiden. Det kommer turistene til gode.

Nyhet: Det er ikke alltid at en amerikansk burger får stå som indikator på hvor fint det er å være turist i Norge.

På få år er den norske krona blitt nesten 40 prosent mindre verdt, det betyr at turister at får veldig mye mer for egne penger når de ankommer oljenasjonen. Den internasjonalt anerkjente, illustrative og vel aksepterte big mac-indeksen bekrefter at euro, svenske og danske kroner og de fleste andre valutaer har gode tider i Norge. I denne sammenhengen har ikke den doble hamburgeren noen kulinarisk verdi, men fungerer som et bilde på hva du får for pengene i det landet du er.

Reisekostnader, restaurantbesøk og, selvfølgelig, deltakelse i sykkelritt mellom Moss og Karlstad er blitt mye lavere de siste par årene. Det er rett og slett billig å være utlending i kongeriket, kostnaden ved å være ferierende svir vesentlig mindre enn den gjorde for to, tre, fem og ti år siden.

Vi skal være forsiktige med å foreslå utflukter med utsikt til Nordishavet eller vestlandsturer i kø på alt for trange veier, derimot minner vi mer enn gjerne om sommerens store sykkel-slager: Unionsrittet. 35 mil over to dager i et nesten uberørt landskap, en god blanding grus og asfalt. Simpelthen gravel på sitt beste.


FAKTA: Big Mac-indeksen, er en uformell og omtrentlig måte å måle kjøpekraftsparitet mellom to valutaer. Det gis dermed en indikasjon i hvilken grad valutamarkedene sørger for at varer koster det samme i forskjellige land.

Selv om indeksen forsøker å måle verdien av et produkt som er identisk i alle land der den serveres, har den sine mangler: Den tar ikke hensyn til forskjeller i prisen for arbeidskraft og driftskostnader.

57 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

SISTE NYTT

bottom of page